kanserden kurtuldum, limon ile baş ağrılarım kesildi." Bu tür haberleri duyanlar sahip oldukları hastalıklardan kurtulmak için hastalığa iyi geldiğini duyduğu bitkiyi (meyveyi, sebzeyi, otu vs.) tüketmeye başlar. Kısa ve ara ara yapılan denemelerle sonuç alamadığını görünce vazgeçerler. Atladıkları tek bir ayrıntı vardır o da bilinçli ve düzenli tüketim.
Öksürük, sözlük anlamı "Solunum yolları zarlarının rahatsızlığı sebebiyle akciğerlerdeki havayı birdenbire ve gürültülü bir sesle dışarı vermek" olarak tanımlanıyor. Öksürüğün asıl amacı, solunum sistemini dış etkilerden ve tahrişlerden korumaktır. Solunum yoluna kaçan cisimleri veya bu yolu daraltan salgıları, vücut, öksürük refleksi aracılığıyla dışarı atar. Kuru öksürük, nöbet şeklinde gelen öksürük ve balgamlı öksürük olarak üç ana başlıkta toplayabiliriz.
Kuru öksürük : Nezle, boğaz iltihabı, bademcik iltihabı, fazla sigara içmek, sindirim bozuklukları, gastrit, ishal, kabızlık, bağırsak solucanları, kalp hastalıkları ve ses tellerinin hastalanmasından kaynaklanan öksürükler balgamsızdır.
Nöbet şeklinde gelen öksürük : Boğmaca veya ciğer şişmesi, gırtlak veya hava borusunun tahriş olması, veya astımdan kaynaklanır. Bu çeşit öksürükte çok az balgam görülür.
Balgamlı öksürük : Sık sık tekrarlanan öksürük çeşididir. Hastada hırıltı vardır. Balgam çıkarır ve nefesini dışarı vermekte zorluk çeker.
Doğanın, insanoğluna sunmuş olduğu şifalı bitkiler sayesinde öksürüğü büyük ölçüde azaltarak rahatlayabilirsiniz. Bu noktada çok severek takip ettiğim Bitkisel Tedavi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun değerli tavsiyeleri ve bitkisel kürler yardımcınız olacaktır.
BİTKİLERLE TEDAVİ YÖNTEMLERİNDEN BAZILARINA GÖZ ATALIM
- 2 bardak su ile birlikte 6'ya bölünmüş orta boy sarı bir soğan kaynatılıp soğumaya bırakıldıktan sonra ılık olarak içilir. Her defasında yeniden hazırlanarak taze bir şekilde içilmelidir.
- Öksürüğünüz balgamlı ise, yarım litre su içerisine 7-8 tane keçiboynuzu kırılarak ilave edildikten sonra kaynatılır. Sabah ve akşam aç karnına içilir.
- Taze bir limon elde yuvarlanarak yumuşaması sağlanır ve 2 ye kesilerek suda kaynatılır. Sonrasında suya bal eklenerek yatmadan önce içilir.
- 1 bardak su, 1 dilim taze zencefil, 1 çay kaşığı anason, 1 çay kaşığı tarçın 5 dk kaynatılır. İçine bal eklenerek 3 gün boyunca aralıklarla bir fincan içilir.
- 1 bardak sıcak süte 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyerek karıştırılır. Günde birer defa içilir.
- 1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen yaprağı 1 çay kaşığı bal ile karıştırılarak yenilir.
- Rende yardımı ile çıkarılmış 1 adet turp suyunun içine bir tutam kaya tuzu ve 1 çay kaşığı bal eklenerek karıştırılır. Günde 2 defa 1 yemek kaşığı içilir.
- 1 fincan üzüm suyuna 1 çay kaşığı bal eklenerek içilir.
- 4 bardak suya 2 adet elma, 2-3 dal meyan kökü ilave edilerek 10 dk kaynatıldıktan sonra süzülür. 1 tatlı kaşığı bal eklenerek sıcakken içilir. Günde 3-4 defa tekrarlanabilir.
- 1 kap suya çekirdeklerinden ayrılmış ve dilimlenmiş ayva atılarak beklemeye alınır. Suda yumuşayan ayvadan günde birkaç kez yenilir.
Kaynak : http://www.oksuruk.gen.tr
Not : Bu yazı uzmanlığı,güvenilirliği kanıtlanmış kaynaklar, mesleki bilgi ve birikimlerime dayalı olarak hazırlanmıştır.
Önemli : Konu hakkında yazılanlar bilgilendirme amaçlı olup tıp profesyonellerinin önerisi ve tedavi yerine geçmez. Bu nedenle hastalığınızla ilgili ilk önce uzman bir doktora başvurunuz.
Sonsuz teşekkürler.
YanıtlaSil