20 Haziran 2013 Perşembe

Ücretsiz Blog Oluşturmak / Web Sitesi Kurmak

web sitesi kurma
Blog oluşturmak, nereden başlayacağını bilmeyenler için zor gibi görünse de oldukça kolaydır. Ücretsiz bir şekilde blog oluşturmayı dört ana başlıkta toplayarak benimde faydalandığım bazı kaynakları paylaşmak istiyorum. Hemen hemen aynı şeyleri yazmaktansa genel olarak bahsederek sözü severek takip ettiğim değerli bloglara bırakacağım. Göz atmanızı tavsiye ederim.




Blog Hocam benim için en önemli kaynak özelliğine sahip olduğundan Serdar Kara arkadaşıma teşekkürü bir borç bilirim.. Neyse bir ara öderim :)

Faydalandığım diğer blogları incelemenizin de blog dünyanıza olumlu katkıları olacaktır.
Medya İstasyonu, Blogger Modifiye, Ehli Blog, Blogger Dersleri, Adnan Güney, Blogger Turkey

1) Ücretsiz blog platformunuzu seçin
Başarılı bir blogger olmak ve en iyi seçimi yapmak istiyorsanız kendinize soracağınız bazı soruları yanıtlamalısınız.
  • Oluşturacağınız blog için hedefleriniz nelerdir ?
Eğlenmek, ticaret, popülerlik belkide para kazanmak ? Resim yada içerikleriniz için ne kadar alana ihtiyacınız var ? Bloğunuzda reklamlara yer vermek istiyormusunuz ? Yada forum gibi özellikler mi eklemek istiyorsunuz ?
  • Blog tasarımınızı özelleştirmek kullanacağınız servisin yeteneğine ve iznine bağlı olduğu için nasıl bir tasarıma ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
  • Teknik bilgi
Bu ücretsiz blog platformlarında becerinize bağlı olarak daha farklı tasarımlar elde edebileceğiniz gibi, gelişmiş bir görsellik veya tasarım istiyorsanız bazı teknik bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Fakat bu noktada Google'ın bizlere sunmuş olduğu kaynaklar sayesinde üstesinden gelebilirsiniz.
  • Bloğunuzda yazar ihtiyacınız olacak mı ?
İçerik anlamında tek yazara sahip blogların gelişimi, gösterilen ilgiye bağlı olarak biraz daha yavaş olabilir. Bu noktada yazarlar sayesinde bloğunuzu yapılandırmak daha kolay olacaktır. Yazar ihtiyacınızın olup olmadığına karar vermelisiniz.
  • Alan adına bağlı özel E-posta adreslerine ihtiyacınız varmı ?
Kısa vadede gerek olmayabilir fakat bloğun amacına göre önemli olduğunu düşünüyorum.

En iyi ücretsiz blog açma siteleri
http://bloghocam.blogspot.com/2013/04/en-iyi-ucretsiz-blog-acma-siteleri.html 

2) Bloğunuzu oluşturmaya başlayın
Yeni bir hesap açarak bloğunuzu oluşturmaya başlayın. En popüler ücretsiz blog platformunuza (bana göre Blogger) karar verdikten sonra yukarıdaki tavsiye blogları inceleyerek adım adım kolay bir şekilde bloğunuzu oluşturabilirsiniz. 

3) Etkili alan adı ve tema belirlemek
Blog oluştururken ilk önceliğiniz etkili bir alan adı oluşturmaktır. Bloğunuzun amacına uygun bir alan adınızın olması önemlidir ve buna iyi karar vermelisiniz. Aynı zamanda görsel açıdan temanızın da biraz üzerine düşmeniz gerekebilir.

4) Başlangıç ve ilk yayın
Kararlarınızı doğru bir şekilde vererek yukarıdaki ilk 3 adımı tamamladıktan sonra ilk yazınız ile biran önce blog dünyasına adımınızı atın. Bundan sonra zaten gerisi gelecektir ve birçok şeyi zamanla tabiri caiz ise kurcalaya kurcalaya öğreneceksiniz. Eklentiler, bloglar için tasarlanan temalar, yeni özellikler, kodlar, seo gibi daha birçok özelliği keşfederek yaşadığınız bu heyecanın giderek artmasını sağlayın..

Son olarak yazı içerisinde paylaşmış olduğum linkler işinizi çok daha basitleştirecek, yeni başlayanlara veya nereden başlayacağını bilemeyenlere yol gösterecektir. Bu değerli bloglara ve yazarlarına ayrı ayrı teşekkürler.
Blog oluşturmak işte bu kadar basit, hala ne duruyorsunuz hemen bloğunuzu oluşturmaya başlayın..
Blog dünyasına hoş geldiniz..



1 yorum:

  1. Başlıkların Okuyucu üzerinde ne denli etkili olabildiğini yazmış olduğum makalemden inceleyebilirsiniz.. Teşekkür ederim..

    http://goo.gl/ibEMTD

    YanıtlaSil

blog, blogger, blogger eklentileri, araçları, temaları, blog yazarlığı, blog yazmak, yazar olmak, makale, bilgi, web, pc, internet, teknoloji, şifalı bitkiler, seo, optimizasyonu, seo yapmak