12 Haziran 2013 Çarşamba

Hakettiği Değeri Göremeyen Kiraz Sapı

kiraz sapının faydaları
Dün akşam saatlerinde çöp atmak için çıktığımda, çöp konteynerinin etrafına saçılmış kiraz sapları görünce kendi kendime " meyvesi kadar sapınında ne kadar faydalı olduğunu " içimden geçirdim. Aklıma halen kurutmaya çalıştığım kiraz sapları geldi ve bloğumda mutlaka yer vermeliyim diye düşündüm. Sokakta yürürken bile sıkça rastladığımız ve içinde bulunduğumuz şu günlerde kolayca bulunabilen kirazın faydalarına değinmek istiyorum.
Sağlığımız için birçok olumlu etkileri olan kiraz
A,B,C vitaminlerine sahiptir. Kanı sulandırır ve temizlenmesine yardım eder bu sebeple cilt güzelliği açısından faydalıdır. Böbreklerin kum ve taş yapmasını önlemede ve karaciğerin temizlenmesinde yardımcıdır. İçinde bol fosfor bulunması sinirleri kuvvetlendirir. Demir, kalsiyum ve potasyum minerallerini de içerisinde barındıran kiraz, aynı zamanda yüksek ölçüde lif de içermektedir. Damarları güçlendirdiği ve romatizmaya iyi geldiği uzmanlar tarafından savunulmaktadır.
Festivalleri, hoşafı ve reçelinden bahsetmiyorum bile :)


Kurutulmuş Kiraz Sapı

 

kurutulmuş kiraz sapı Sizlere örnek olması açısından kurutmaya çalıştığım kendi kiraz saplarımın fotoğrafını paylaşarak devam ediyorum.
Yediğiniz kirazın saplarını lütfen atmayın !
İdrar arttırıcı ve ödem söktürücü özelliğine sahiptir. Metabolizmayı hızlandırır, böbreklerde hareketliliği sağlar. Vücuttaki fazla suyun atılmasında etkili olduğu için zayıflamaya yardımcıdır. Ayrıca vücudumuzdaki potasyumu dengeleyici etkileri de vardır. Zayıflama diyetleri uygulayanlara naçizane bir tavsiye ; Kiraz sapı çayı ile bitkisel zayıflamaya yardımcı olarak en doğal yöntemi uygulamış olursunuz.  

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır ?


25-30 adet kurutulmuş kiraz sapı bir bardak suyun içinde 5 dk haşlanarak ılıdıktan sonra içilir. İsteğe göre içine 3-4 damla limon suyu damlatabilirsiniz.
Normal çay gibi de demlenerek tüketilebilir. Günde 3 kez aralıklarla içilir. Çok fazla tüketilmesi karın ağrısına sebebiyet verebilir.

Kiraz Sapı Nasıl Kurutulur ? Nasıl Saklanır ?


Gölgede ve açık havada olacak şekilde bezin veya tahtanın üzerinde kurutulabilir. Naylon üzerinde kurutulmamalıdır. Kese kağıdı, cam kavanoz ve bez torbasına koyularak veya A4 kağıdı da olabilir karanlık yerde saklanabilir. Plastik torbalar saklama için uygun değildir.

İçinde bulunduğumuz kiraz mevsiminde kışa kullanmak üzere saklamanızı öneririm.
Sağlıklı günler..

Not : Bu yazı uzmanlığı,güvenilirliği kanıtlanmış kaynaklar, mesleki bilgi ve birikimlerime dayalı olarak hazırlanmıştır.
Önemli : Konu hakkında yazılanlar bilgilendirme amaçlı olup tıp profesyonellerinin önerisi ve tedavi yerine geçmez. Bu nedenle hastalığınızla ilgili ilk önce uzman bir doktora başvurunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

blog, blogger, blogger eklentileri, araçları, temaları, blog yazarlığı, blog yazmak, yazar olmak, makale, bilgi, web, pc, internet, teknoloji, şifalı bitkiler, seo, optimizasyonu, seo yapmak