3 Haziran 2013 Pazartesi

Seo Gücü İle Etkili Makale

seo ayarları
Her yazarın ortak noktaları arasındadır aslında "yazıların daha fazla kişiye ulaşma isteği". Bu ortak noktaya ulaşmak içinse yazıları girip başlıgı koyduktan sonra yayınlamakla iş bitmiyor artık. Yazımızın arama motorları ile iyi ilişkiler kurabilmesini sağlamalıyız. Yazımız, kendine çeki düzen verip önünü ilikledikten sonra başta Google olmak üzere arama motorlarına kendini çok iyi ifade edebilmelidir. Diğer türlü yazılan yazılar
siteyi incelerken bizim gözümüze çarpan kelime topluluklarından öteye gidemez. Konumuzla alakalı birçok şey yazılıp söylenebilir fakat biz en başta yer alan birkaç ana özellikten bahsedeceğiz..



1) Etkili Başlık

Kullanıcılar ilgili aramalarını yaptıktan sonra çıkan sonuçları süzerek daha az rastladığı çarpıcı başlıklara tıklarlar. Bu yüzden ilgili konuda aranan kelimeyi başlıkda ön plana çıkararak belirtmelisiniz. Okuduğunuz bu yazıyı ele alarak örnek verecek olursak :
Makale nasıl yazılır, makale yazarken dikkat etmeniz gerekenler vs.. gibi daha birçok başlık kullanabilirdim. Fakat ben "Seo Gücü İle Etkili Makale" başlığını tercih ettim. 
Başlığın kısa, konuyu özetler olması, içerisinde Seo gibi önemli bir kelimenin yer alması aranma ihtimalini yükseltecektir.

2) Yazı İçinde Görsellik

Yazılarınıza ekleyeceğiniz en az 1 adet resim ile makalenizin daha yakışıklı bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Tabi eklenecek resimlerin arama motorları tarafından anlaşılabilir olması gerekmektedir. Eklediğiniz resmin ne ile alakalı olduğunu, iyi bir başlık ve alt etiketi kullanarak arama motorlarına anlatmalısınız. Konu ile alakalı " Resimlerinizi Arama Motorları İle Tanıştırın " başlıklı yazıma bakabilirsiniz.

3) Öne Çıkan Kelimeler ve Yazım Hataları

Yazınızı yayınlamadan önce dikkatli bir şekilde kontrol edin. Yazılarınızda ilgili kelimelere sıkça yer verileceği için önemli kelimeleri doğru yazdığınızdan emin olun ayrıca kalın yazarak vurgulayın. Aynı zamanda liste oluşturmak ve tablo kullanmak içeriğinize daha şık bir görünüm kazandıracaktır.

4) Eski Yazılarınıza Link Verin

Makalenizin içerisinde bahsettiğiniz konu ile alakalı daha önce yazılmış yazılarınıza yönlendirme yaparak ziyaretçilerinizin bloğunuzda daha fazla kalmasını ve konunun daha anlaşılır olmasını sağlayabilirsiniz. Bu dahili link yöntemini kullanarak seo ile olan dostluğunuzu biraz daha pekiştirerek trafik artışı sağlamış olursunuz.

5) Yazı Linki - URL

Aranma sonuçlarında ön sıralarda çıkmak istiyorsanız yazı başlığınız ve URL'nizde ilgili kelimelerin doğru bir şekilde yer alması gerekiyor. Blogger'ın bizlere sunmuş olduğu diğer önemli bir özellik sayesinde yazı linkinizin URL'sini kendiniz belirleyebilirsiniz. Anlaşılabilir olması açısından kendimden örnek vereceğim..

27 Mayıs tarihli "Blog Tutmanın Ana Fikri" başlıklı yazıma baktığınızda başlıkta problem yok fakat URL'sine bakarsanız
" http://blogdolusu.blogspot.com/2013/05/blog-tutmann-ana-fikri.html "olduğunu göreceksiniz. Buradaki kesin olan yanlışlık 'tutmann' kelimesi aynı zamanda 'fikri' kelimeside düzeltilebilirdi.
Kimse ' blog tutmann ' diye bir arama yapmayacağına göre ' tutmann ' kelimeside kendi başına bişey ifade etmiyor. Bu URL şu şekilde olmalıydı :

http://blogdolusu.blogspot.com/2013/05/blog-tutmak-ana-fikir.html

Peki nasıl yapabiliriz ?

Yeni yayın oluştururken başlık kısmına " Blog Tutmanın Ana Fikri " yazdığım için URL'miz Blogger'ın belirlediği şekilde çıkıyor. Eğer ' Blog Tutmak Ana Fikir ' olarak başlık oluştursaydık URL'miz "http://blogdolusu.blogspot.com/2013/05/blog-tutmak-ana-fikir.html"şeklinde seo dostu olarak gözükecekti.
Burada asıl önemli olan kısım ise siteye baktığımızda yazı başlığının bizim istediğimiz şekilde görünmesini sağlamak. Onuda yazımızı yayınladıktan sonra tekrar yazımızın başlığını görünmesini istediğimiz şekilde yazıp güncelleyerek halletmiş oluyoruz.
Böylece URL ........blog-tutmak-ana-fikir.html olurken sitemizde başlık Blog Tutmanın Ana Fikri olarak yer almış olacaktır.

6) Arama açıklaması

Yazınızın son cümlelerini oluşturduktan sonra sağ tarafında yer alan arama açıklaması kısmını konu ile alakalı olarak kendiniz belirlemelisiniz. Aksi durumlarda yazınızın ilk cümleleri Blogger tarafından otomotik olarak seçilecektir. Yazınızın ilk cümleleri konu ile ilgili olmayabilir veya başlangıcı farklı bir şekilde yapmış olabilirsiniz. Bu durum aranma sonuçlarında gerilemeye sebebiyet vereceği için o yüzden arama açıklaması bölümünü mutlaka doldurmalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

blog, blogger, blogger eklentileri, araçları, temaları, blog yazarlığı, blog yazmak, yazar olmak, makale, bilgi, web, pc, internet, teknoloji, şifalı bitkiler, seo, optimizasyonu, seo yapmak