10 Haziran 2013 Pazartesi

Keçiboynuzu'ndan Astım'a Büyük Darbe

keçiboynuzu bitkisel tedavi
Astım, solunum yollarının iltihaplanma sonucu aşırı derecede duyarlı olmasına ve bazı etkenlerle ara ara daralmasına neden olan bir solunum yolu hastalığıdır.
( bkz. http://tr.wikipedia.org )
Solunum güçlüğünde toz, hayvan tüyleri, yün lifleri, kuş tüyü gibi maddeler nöbete sebebiyet verebilir. Farklı hastalıklar sebebiyle de oluşabilen astıma karşı en azından rahatlamak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkilerin şifalı dünyasına kulak vermenizi öneririm.


Astım rahatsızlığına faydalı olabilecek bazı şifalı bitkiler :

  • Keçiboynuzu (Harnup) 4-5 tane kırılarak 1,5 bardak suda 7-8 dk kaynatılır ve ılıdıktan sonra süzülerek suyu içilir. Kahvaltı aralarında ve 10-15 gün süreyle taze olarak uygulanır. Çocuklarda (günde 1 çay bardağına 1 çay kaşığı bal karıştırılarak ) özellikle alerji ve alerjiye bağlı gelişen astımlarda bulunmaz bir nimettir. Soğuk alerjisi diye adlandırılan soğuk havanın etkisi ile tetiklenen hastalık durumlarında da keçiboynuzu oldukça etkilidir.
  • Bir çay kaşığı çörek otu havan veya el değirmeni yardımı ile öğütülür. Sonrasında bekletmeden ağız içine alınarak çiğnemeden su ile yutulur. 
  • 50gr zencefil, 20gr karanfil ezilerek 350-400gr bal ile macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Sabah akşam birer kaşık yenilir.
  • Bir adet limon sıkılarak elde edilen suyuna bir çay kaşığı bal ilave edilip içilir.
  • Bir yemek kaşığı üzerlik tohumu dövülerek toz haline getirilir ve bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek iyice karıştırılır. Günde üç defa aralıklarla yenilir.
  • Bir litre suyun içine bir tutam dereotu ve bir yemek kaşığı sedef çiçeği katılarak kaynatılır. Günde üç öğün bir çay bardağı içilir.
  • Taze sıkılmış bir bardak havuç suyuna bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek günde üç kez aralıklarla içilir.
  • Kaynatılmış bir bardak nane suyu kahvaltıdan önce içilir.
  • Andız otu kökü ezilerek balla karıştırılarak yenilir.
  • Küçük boy bir marul isteğe göre limon ve tuz ile yenilebilir.
  • Suda kaynatılan devetabanı buharı nefes darlığına iyi gelir.
Keçiboynuzu daha bir çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Toksin atıcı, ishal kesicidir, kansızlığa da iyi gelir. Ayrıca sperm arttırıcı ve iktidarsızlık problemine olumlu etkisi bulunmaktadır.

Son söz : Kullanmayı veya kürünü uygulamayı düşündüğünüz bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığına dikkat edin. Sağlıklı günler..

Not : Bu yazı uzmanlığı,güvenilirliği kanıtlanmış kaynaklar, mesleki bilgi ve birikimlerime dayalı olarak hazırlanmıştır.
Önemli : Konu hakkında yazılanlar bilgilendirme amaçlı olup tıp profesyonellerinin önerisi ve tedavi yerine geçmez. Bu nedenle hastalığınızla ilgili ilk önce uzman bir doktora başvurunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

blog, blogger, blogger eklentileri, araçları, temaları, blog yazarlığı, blog yazmak, yazar olmak, makale, bilgi, web, pc, internet, teknoloji, şifalı bitkiler, seo, optimizasyonu, seo yapmak