9 Haziran 2013 Pazar

İnternetin Bilirkişileri !

arama motorlari
Başta Google olmak üzere tüm arama motorlarına ' bilirkişi ' ismini vermek yanlış olmaz sanırım. İnternetin eksperi, internetin bilgeleri, uzmanı gibi isimlerle de ilişkilendirebiliriz. Arama motorlarının öneminden bahsedeceğim bu yazımda, bilirkişi sözlük anlamına baktığımızda " belirli bir konudan iyi anlayan ve bir anlaşmazlığı çözümlemek için kendisine başvurulan kimse, uzman, ehlihibre, ehlivukuf, eksper" olarak karşımıza çıkıyor. İnternet ile kelime anlamını birleştirdiğimde ise açıkçası aklıma Google'dan başka bir şey gelmiyor.

Günümüzde insanların neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olan internet, insanoğlunun iletişim'inide kendi bünyesine almış görünüyor. İnternet erişimine kolaylığın ve kullanımın artması ile ihtiyacımız olan bilgiye ulaşma isteğimiz  bizleri dosdoğru arama motorlarına götürmektedir. İşini büyütmek isteyen bir iş adamı, ödevi için araştırma yapan öğrenci, alacağı ürün için daha detaylı bilgi isteyen veya gündemi yakından takip etmek isteyen herhangi bir kullanıcı.. Örneklerini çoğaltabileceğimiz gibi hemen hemen herkes bir şekilde arama motorlarını kullanıyor.
Hizmet kalitesi ve sağladığı özelliklerle çok ayrı bir platforma sahip olan Google, hiç şüphesiz en çok tercih edilen arama motorudur. Bu sebeple Seo ve Google arasındaki ilişkinin daha samimi bir yapıda olduğunu düşünüyorum.

Örneğin yabancısı olduğumuz bir şehirde internet kafeye gitmek istedik. Esnafın birine kaliteli ve yakında olan bir internet kafe sorduk. Esnafın bize cevap verirken düşüneceği muhtemel değerlere bakalım ;
Hizmet kalitesi, güvenilirlik, temizlik, destek, kullanıcılar açısından ne kadar rağbet gördüğü, mesafe, mekanın iç dizaynı-dekorasyon, görünüm, o işi ne kadar zamandır yaptığı vb..
Bu etkenleri ve daha nicesini değerlendiren esnaf bize bildiği en iyi yeri söyleyecektir.
Aynı bizim gibi düşünen arama motorları bu kriterleri sayısal verilere çevirerek bize en iyi internet kafeyi söyleyecektir.

Bu sebeple doğru bilgi aktarımı için arama motorlarının ne kadar çok emek harcadığını görebiliyoruz. Artık arama motorlarının önemini daha iyi anladığınızı umuyor ve tekrar altını çizerek söylüyorum : Google'ın Seo ile olan ilişkisine daha fazla önem vermelisiniz.

iyi şanslar !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

blog, blogger, blogger eklentileri, araçları, temaları, blog yazarlığı, blog yazmak, yazar olmak, makale, bilgi, web, pc, internet, teknoloji, şifalı bitkiler, seo, optimizasyonu, seo yapmak