8 Haziran 2013 Cumartesi

Nofollow vs Dofollow

nofollow dofollow kullanımı
Google'ın 2005 yılında geliştirmiş olduğu Nofollow etiketini aynı zamanda Yahoo, Bing ve Msn gibi arama motorları da desteklemektedir. Sitenizden dışarıya link verirken Nofollow etiketini kullanırsanız eğer Google o linki görmezden gelecektir. Böylece Google'ın sevmediği içeriğe sahip sitelerden ( adult, warez yazılım, mp3 paylaşımı vb. ) bloğumuza zarar gelmesini engellemiş oluruz. Bu sebeple Nofollow özelliği
Seo açısından da önemli bir yere sahiptir. Sitemizden Nofollow tanımlaması yapılmayan bir link verdiysek, Google link verilen sitenin bizim sitemizle alakalı olduğunu düşünecektir. Nofollow bir nevi verdiğimiz linke ait siteye "kefil değilim" anlamını taşımaktadır.

Bir de güvenilir siteler için kullanılan Dofollow özelliği bulunmaktadır. Nofollow özelliği eklenmeyen bütün linkler herzaman Dofollow özelliğine sahiptir. Kullanmak için normal olarak link vermek yeterlidir, herhangibir işleme gerek yoktur. Sitenizin Seo açısından sağlıklı olmasını istiyorsanız bu kriterlere de dikkat etmeniz gerekmektedir.

Nofollow Kullanımı


Verilen linke rel="nofollow" ekleyerek kullanılır. Yani link şu şekilde olmalıdır :

<a rel="nofollow" href=" http://siteadresi.com ">siteadı</a>

Blogger'ın bizlere sunmuş olduğu imkanlar sayesinde bunu yapmak çok daha basittir. Link verilecek metin seçildikten sonra yazı editöründe Bağla seçeneğine tıkladığımızda açılan pencerede web adresini yazdıktan sonra "rel=nofollow" özelliğini ekleyin kutucuğunu işaretlemeniz yeterlidir.

nofollow nasıl eklenir



2 yorum:

  1. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma vakit ayırdığınız için asıl ben teşekkür ederim.

      Sil

blog, blogger, blogger eklentileri, araçları, temaları, blog yazarlığı, blog yazmak, yazar olmak, makale, bilgi, web, pc, internet, teknoloji, şifalı bitkiler, seo, optimizasyonu, seo yapmak